0 262 414 51 49 - 0 554 132 41 74
Site İçi Arama
Kombi Kullanırken Yapılan Hatalar

Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak.

Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.

 

 

Kış Aylarında Konutta Aşırı Sıcaklık Olduğunda Kalorifer Konumunu Kapatmak, Ortamın Serinlemesi Için Pencereleri Açmak.

Konutunuz için uygun bir kalorifer ayarı belirlemeli ve ayarı düşürüp yükseltmeden sabit bir ayarda tutmalısınız. Ayrıca konutunuz beklediğinizden de fazla ısındığında kalorifer konumunu kapatmamalı, havalandırma için pencereleri açmamalı, kalorifer ayarını kısmalısınız

Kombiyi Gece Yatarken Kapatmak.

Özellikle de kış aylarında kombiyi gece yatarken kapatmak yerine kalorifer ayarını kısabilirsiniz. Bu sayede kombi yeniden açıldığında ortamı ısıtmak için fazladan güç sarf edip yakıt tüketimini artırmaz, sizler de sabah kalktığınızda serin bir ortam ile değil sıcak bir ortam ile karşılaşmış olursunuz.

 

 

Kombi Ayarını Kısıp, Oda Termostatı Ayarını Yüksek Tutmak.

Oda termostatı kullanılan konutlarda kombi ayarı maksimum seviyede tutulmalı oda termostatı ayarı da ortamın ısısına göre ayarlanmalıdır.

 

 

Yoğuşmalı Kombi En Tasarruflu Kombi Düşüncesi Ile Konut Büyüklüğüne Bakılmadan Direk Yoğuşmalı Kombi Almak.

Yoğuşmalı kombiler büyük olan konutlarda tasarruf sağlamaktadır. Orta büyüklükte ya da küçük olan konutlar için yoğuşmalı kombi beklentiye fazla gelir Bu yüzden konutunuzun büyüklüğüne göre beklentinizi karşılayabilecek kombiyi almalısınız. Yoğuşmalı kombiler her tür konutta tasarruf sağlayan kombiler değildir.

 

 

Tasarruf Amacı Ile Konut Içinde Bir Ya Da Iki Petek Kullanmak.

Kombilerin normal çalışma sistemi gereği konut içindeki en az 3 peteğin açık ve kullanılır durumda olması gerekmektedir. Fazladan petek kullanmak yakıt tüketimini artırabilir fakat bir ya da iki petek kullanmak kombinin sürekli bir ya da iki petek üzerinden sirkülasyon yapması demektir. Bu da kombinin önemli bir parçası olan devir daim pompasının ömrünün kısalmasına ve arızalanmasına neden olabilmektedir. Yani ekstradan oluşan bir masraf demektir)

 

Kombiye Bakım Yaptırmadan, Petekleri Temizletmeden Kullanmaya Devam Etmek.

Kombiler yılda bir kez bakıma, petekler ise 3 yılda bir kez bakıma ihtiyaç duymaktadır. Kombi ve petek bakımı bu aralıklarla yapılmadığı sürece alınan randıman düşer, tesisat ve kombi ömrü kısalır, tasarruf yerini sarfiyata bırakır ve kullanıcı hiçbir sürekli sorun yaşar. İşlemleri ihmal etmeden vakti geldiğinde uzmanına mutlaka yaptırmalısınız.

 

Kullanılmayan Odalardaki Petek Vanalarını Açıp Kullanmak.

Konutunuz içinde kullanmadığınız odalarınız var ise petek vanalarını kapatmalı ve oda kapısını da her zaman kapalı tutmalısınız. Konutunuz zaten küçük ve bu şekilde en fazla 2 petek kullanabiliyorsanız petek vanası da oda kapısı da açık olmalıdır.

 

Kombi Arızalandığında Servis Çağırmak Yerine Yakın Veya Tanıdıklardan Bilgi Almak.

Kombi uzman müdahalesi gerektirir. Oluşan arızaların tespiti ve çözümü için de uzman yardımı almak şarttır. Yakınlarınız veya tanıdıklarınız sadece daha önceden yaşadıkları problemler hakkında sizleri bilinçlendirebilir. Fakat bu arızanın çözümlenmesi için uygun bir bilgi ya da yardım demek değildir. Her işte uzman var düşüncesi ile maliyeti düşünmeden işi uzmanına bırakmanızı tavsiye ederiz.

 

Bacalı Cihazlarda Ortamda Menfez Bulundurmamak Ya Da Ortamdaki Camı Kapatmak.

Bacalı kombi kullanımında en sık yapılan hatalardan biridir. Bacalı kombiler ortam havasını kullanarak çalışmaktadır. Ortamda hava olmazsa sönmektedir. Ayrıca atık gaz da baca ile dışarı gönderilmektedir. Ortamın havalandırılması şart olduğundan ortamda mutlaka menfez bulundurarak kullanmalısınız ayrıca camı da kesinlikle kapatmadan kış dönemi dahi olsa açık tutmalısınız.

 

Kombiye Fazla Su Basmak, Basıncı 2-3 Barın Üstüne Çıkarmak.

Kombi basıncı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi sonuç alınır ve basınç bir o kadar kısa sürede düşer düşüncesi yanlıştır. Kombilerin marka modeli fark etmeksizin basınç seviyelerinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir. Kombide ısınma sebebi ile meydana gelen genleşmeden basınç seviyesinde artış olabilmektedir. 2 bar üstü ayarlandığında ve kombi genleşmeye uğrayıp basınçta artış olduğunda basınç değeri 2,5 barı geçebilmekte ve bu sebeple çoğu kombide su akıntısı sorunu oluşabilmektedir. Kombinize basınç düştüğü zaman 1,5 bar üstünde su basmamalısınız. Basıncı yanlışlıkla 2,5 bar üstüne getirdiyseniz fazla suyu petek havasını alarak tahliye etmelisiniz.

Tesisat Suyunu Sürekli Boşaltmak.

Bu işlem genelde kış dönemlerinde daha iyi sonuç alınabilirim düşüncesi ile çoğu kullanıcı tarafından yapılmaktadır. Yalnız tesisata koyacağınız her su kirecini peteklere bırakır. Bu da yarardan çok zarar demektir. Yani peteğe bırakılan kireç zamanla alınan sonucun düşmesine neden olur. Bu sebeple kış dönemlerinde beklediğiniz sonucu alamayacağınız gibi yakıt tüketiminde sarfiyatı da yaşarsınız.

 

Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.

Çoğu kullanıcımız kombiyi kullanmak istemediği dönemlerde panelinde yer alan açma-kapama düğmesinden değil direk elektrik fişinden kapatmaktadır. Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.

 

Petekler Her Çalışmadığında Havası Vardır Düşüncesi Ile Sürekli Havasını Almaya Çalışmak.

Kış dönemlerinde peteklerin ısınmaması ya da az ısı yapması durumu tüketicilerin gözünde peteğin hava yapması sebebi ile yaşanmaktadır. Fakat böyle bir şey söz konusu değildir. Peteklerin her çalışmama durumu hava yapması gerekçesine bağlı değildir. Peteklerin üst kısımlarının çalışmaması veya sağdan sola doğru ısının olmaması halinde hava yapmıştır diyebiliriz. Sadece bu gibi durumlarda petek havası alınmalıdır. Bu durumlar dışında petek havasını almanıza gerek yoktur.

 

Farklı Konutlardaki Aynı Marka Model Kombiyi Birbiri Ile Karşılaştırmak-Kıyaslama Yapmak.

Çağrı merkezimize ulaşan telefonları değerlendirmeye aldığımızda; aynı marka modeldeki kombi komşumda da var, aynı ayarda kullanıyoruz, onun faturası düşük benim faturam neden yüksek geliyor gibi kıyaslamalar yapılmaktadır. Kombilerin marka modeli, çeşidi ve kullanıldığı ısı ayarı aynı olsa dahi alınan sonuç kadar gelen faturalar da kesinlikle aynı olmamaktadır. Kombinin kullanıldığı kat ara kat olursa eğer alınan sonuç her zaman yüksek, gelen fatura her zaman düşük olur. Kombinin kullanıldığı kat zemin, tavan kat ya da dükkan üstü ise alınan sonuç her zaman daha düşük, gelen fatura her zaman daha yüksek olur. Bir de önemli olan kombiye vakti geldiğinde bakım yaptırmak, sürekli kısık bir ayarda kullanıp kıyaslama ya da karşılaştırma yapmamaktadır. Kombinizden beklediğiniz verimi alamıyorsanız kıyaslama yapmak yerine bakımlarını yaptırın önerisinde bulunabiliriz.

 

Arızalarda Kombiyi Açarak Arıza Tespiti Yapmaya Çalışmak.

Kombi arızalarında yapacağınız uygulamalar zaten bellidir. Ekranda hata kodu varsa resetleme işlemi gerekir. Dairede gaz var mı diye kontrol edebilirsiniz. Gaz yoksa gaz vanalarına bakabilir, buna rağmen gaz yine de gelmiyorsa doğalgaz ekiplerinden bilgi ve yardımları alabilirsiniz. Yapacağınız son müdahale ise kombi basıncını kontrol etmektir. Basınç düşük ise (1 bar altında) su basabilir, basınç yüksek ise (2,5 bar üstü) petek havasını alarak basıncı düşürebilirsiniz. Bu uygulama ve işlemler dışında arızalara kendi çabalarınızla müdahale etmeye çalışmamalısınız. Kombiler elektrik, gaz ve su ile çalışan, rahatlık ve konforu yaşattırırken bazen tehlikeli de olabilen cihazlardandır. Yapacağınız en ufak yanlış bir müdahale sizi yaşantınızdan edebilir. Can ve mal güvenliğinizi düşünüyorsanız eğer bilinçli olsanız dahi kombi arızalarına müdahale etmeyin. Arızalarda servis öncesi yapılması gerekenleri uygulayın ve düzelme olmaz ise işi uzmanına bırakarak mutlaka uzman yardımı alın.

 

Kombiyi Açık Balkonda Kullanmak, Balkonu Kapatmamak Veya Kombiyi Dolap Içine Almamak.

Kombi açık balkona ekipler tarafından uygun görüldüğü taktirde monte edilebilir. Ancak açık balkonda kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılar sizlere sunulur. Açık balkonda kullanılan kombiler dış dönemlerinde aşırı soğuklarda donmaya maruz kalabilir. Altında bulunan tesisat bağlantıları da donabilir. Bu da büyük masraf demektir. Ayrıca kombi garanti dahilinde olsa bile bu şekilde oluşan arıza durumlarında cihaza yapılacak müdahale garanti dışı olur. Bu yüzden açık balkonda kombi kullanmamalısınız. Bu durumda yapacağınız şey ise ya balkonu kapatmak ya da kombi ve altındaki tesisata uygun dolap yaptırmaktır. Bu sayede kışın aşırı soğuklarda kombi ve tesisatınız donmayacak ekstra bir masraf çıkarmayacaktır.

 

Sıcak Su Ayarını Yüksek Tutup Musluktan Isı Ayarlaması Yapmak.

Genelde çoğu kullanıcının yaptığı hatalardan biridir bu. Kombi üzerinden sıcak su ayarını yükseltmek, duş ya da mutfakta sıcak su kullanım ihtiyacında suyu ılışlamak… Bu durum yakıt tüketimini artırmaktadır. Çünkü kombi sizin ayarladığınız ısı derecesine göre yakıt tüketimi yapmaktadır. Kombide sıcak su ayarını yüksek tutup musluk üzerinden ısı ayarlaması yapmak yerine, kombi sıcak su ayarını kısabilirsiniz. Ya da talep ettiğiniz sıcaklık ayarında çalıştırabilirsiniz. Bu sayede hem sıcak suyu ılık hale getirmek için uğraşmamış olursunuz hem de yakıt tüketiminiz daha az olur ve faturalarınız daha düşük gelir.

 

Kış Aylarında Kombi Üzerinden Kalorifer Ayarını Yüksek Tutup Kalorifer Vanalarını Kısmak.

Unutmayın ki siz kombiyi hangi ısı ayarında kullanıyorsanız yakıt tüketiminiz ona göre düşüp yükseliyor. Kombide kış döneminde kalorifer ayarını yükseltip kalorifer vanalarını kısmanın bir mantığı yoktur. Bu uygulama ise fazladan yakıt tüketimi demektir. Yakıt tüketimini düşürüp iyi sonuç elde etmek amacı ile kombide kalorifer ayarını kısık ayarlayabilirsiniz.

 

Görüntü Kirliliği Sebebi Ile Kalorifer Önlerini Kapatmak.

Kombi kullanılan hemen her konutta ısınma kaloriferler ile sağlanmaktadır. Her odada oda büyüklüğüne göre projelendirilmiş kaloriferler yer almaktadır. Kaloriferlerin oda içindeki görüntüsünden hoşnut olmayan çoğu kullanıcı kaloriferlerin önüne mobilyalarını yerleştirebilmektedir. Bu durum yaz dönemlerinde bir sorun teşkil etmezken kış dönemlerinde büyük bir sorun demektir. Kış döneminde kaloriferlerin önünü kapatırsanız eğer ortama beklediğiniz ısıyı yaymasını engellemiş olursunuz. Ortama daha iyi ısı yayması açısından kaloriferlerin önünün her zaman açık olması gerekir. Bu önerimizi dikkate almalısınız.

 

Kombiye Su Bastıktan Sonra Doldurma Musluğunu Kapatmamak, Açık Bırakmak.

Özellikle kombide basınç düşme sorunları olduğunda yani sürekli su basma işlemi gerektiğinde kullanıcılar kombiye su basma görevinde olan doldurma musluğunu açık bırakmakta kapatmamaktadır. Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar. Doldurma musluğunu işlem sonrası mutlaka kapatın, açık unutmayın veya açık bırakmayın.

 

Tasarruf Sağlıyor Düşüncesi Ile Gaz Vanalarını Kısmak.

Çoğu kullanıcımız gaz vanasını kısarak (tam açmayarak) tasarrufu yaşadığını düşünür. Böyle bir bilgi yoktur ve doğru da değildir. Gaz vanasını kısmak daha az yakıt tüketilmesine değil konuta tam anlamı ile gaz akışı sağlanmamasına neden olur. Beklenen sonuç düşük olmaz fakat yakıt tüketimi de düşük olmaz. Aynı yakıt tüketimini yapmış olursunuz. Gaz vanasını kesinlikle kısmayın boru ile aynı hizaya gelecek şekilde açık bırakın. alıntıdır 

gölcük kombi servisi olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Gölcük Kombi Servis
Merkez Mh. Fatih Cd. No 43/0 Gölcük-KOCAELİ Tel : 0262 414 51 49 - 0554 132 41 74